Search
  • Elämänmakuinen Ihminen

Tuska - Voiko siitä seurata jotain hyvääkin?

Tuskan tunne on monesti niin vahva, että se tuntuu jyräävän kaiken muun alleen. Yritämme mieluummin kaikin puolin sivuuttaa, peittää tai haudata tunteen kokonaan itseltämme ja muilta. Tuska itsessämme on surun, vihan ja monien muiden tunteiden sekoitusta. Vihaa ja vastustusta tapahtunutta kohtaan, ja surua sen tuomasta muutoksesta elämäämme. Tapahtui juuri se, mitä emme halunneet, ja nyt mikään ei ole niin kuin ennen.


Mitä jos tuska onkin vain portti seuraaville tasoille itsessäsi? Vaikka koet tuskaa, se ei todennäköisesti tunteena kuitenkaan tapa sinua. Se itse asiassa saattaa viedä sinua entistä lähemmäksi sitä aitoa itseäsi, kuka todellisuudessa olet. Tuskan jälkeen todennäköisesti huomaat, että jotain sinussa on lopullisesti muuttunut. Tunne on ollut niin kova, ettet enää tulevaisuudessa tee, etkä päästä elämääsi samoja elementtejä, jotka aikanaan ovat sinut siihen tuskaan vieneet. Rajasi tulevat aikaisemmin vastaan, osaat sanoa EI asioille, jotka ”haistat” kaukaa olevan sinulle vahingollisia. Et todellakaan enää halua samaan elämän oppikouluun kuin aikaisemmin.


Jos siis olet menettänyt jonkun sinulle tärkeän ihmisen ja koet tuskaa, saatat jossain kohtaa suruprosessia tuntea kiitollisuutta siitä, että olet saanut ylipäätään rakastaa. Oivallat, ettei toinen ihminen koskaan ollutkaan sinun, vaan omistaa oman kohtalonsa ja syntymäoikeutenaan vapaan tahtonsa tehdä omat ratkaisunsa. Opit, kuinka seuraavissa ihmissuhteissa voit vain rakastaa ja olla kiitollinen siitä, että saat ylipäätään tuntea rakkautta. Ja jos sinua vastavuoroisesti rakastetaan, vielä ihanampaa! Olet ehkä oppinut elämään vähemmän riippuvaisena toisesta, joka helpottaa toisen elämistä sinun kanssasi.


Jos sinua on satutettu, ja koet katkeruutta, vihaa ja tuskaa, saatat jossain kohtaa suruprosessia huomata, kuinka osaat pitää nyt itsestäsi ja rajoistasi paremmin huolta. Monesti tuska voi olla myös sitä, että sinua kaduttaa, ettet pitänyt itsesi puolia silloin paremmin. Et päästä lähellesi enää vahingollisia ihmissuhteita vaan vaadit itsellesi parempaa. Tunnistat hyväksikäytön elementit ihmisissä ja tilanteissa jo kaukaa. Jo tämä uusi energia sinussa, vetää puoleensa ihmisiä, jotka värähtelevät samalla kunnioittavammalla taajuudella. Käännät selkäsi henkisesti ja fyysisesti väkivaltaisille, manipuloiville ihmisille.


Jos siis olet tuntenut tuskaa, uskaltaisinko jopa sanoa: onneksi olkoon rakas ystävä. Mikään ei herätä ihmistä paremmin tähän elämään kuin tuska. Mikään tunne ei ole niin pakottavasti elämässä eteenpäin vievä kuin tuska. Ja jos olet kokenut tuskaa, osaat ehkä arvostaa rakkautta, hellyyttä ja huolenpitoa aidommin ja kiitollisemmin kuin muut. Sinulle ei varmaankaan mikään ole enää itsestäänselvää, ja tämä johtaa oikeanlaiseen nöyryyteen ja kiitollisuuteen elämässä.


Olet siis kokenut ja oppinut jotain todella tärkeää, eikö totta? Voiko siis sanoa, että tuskastakin voi seurata jotain hyvää?


Rakkaudella, Minna


70 views0 comments

Recent Posts

See All